Topfoto august
Litnet   Litnyt

August 2019

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

Litteraturmaskinen

Kalenderen: Det sker i august

Et kig ind i september



Litteraturmaskinen med Thomas Korsgaard

 

Thomas KorsgaardMød en af Danmarks mest lovende og talentfulde unge forfattere, når Thomas Korsgaard besøger Litteraturmaskinen.

"Måske var det ikke noget. Måske var det bare mig, som havde svært ved at finde ud af, hvad der var virkeligt."

Sådan indleder Thomas Korsgaard sin roman 'En dag vil vi grine af det'. En stærk, autofiktiv fortælling om drengen Tues elendige opvækst i en socialt belastet familie i den lille by Nørre Ørum ved Skive.

Tues opvækst drager klare paralleller til Thomas' egen barndom. Thomas Korsgaard samtaler med bibliotekar Camilla Faieq Jensen om det tema og meget andet i sit forfatterskab.

Om Litteraturmaskinen
Litteraturmaskinen er navnet på Odenses litterære scene. Bag konceptet står Odense Bibliotekerne, Kulturmaskinen, Litnet og Bog&Idé i Odense. Arrangementer i Litteraturmaskinen er kendetegnet ved god stemning og mødet med andre litterært interesserede. I pausen er der god kaffe og kage og mulighed for at handle hos Bog&Idé.

Billetpris - inkl. god kaffe og kage: 150 kr./125 kr. for medlemmer af Nysgerrig Fyn og 100 kr. for medlemmer af Litnet.
Medlemskort vises sammen med billetten.
Køb/bestil billet

Tirsdag 10. september kl. 19-21
Sted: Kulturmaskinen, Farvergården 7, Odense C
Arrangeret af Odense Bibliotekerne, Litnet, Kulturmaskinen og Bog&Idé.

 


 

Kalender - det sker i august

 

Ord.salon - Dylan The Poet med Anne-Marie Mai

Anne-Marie Mai Hvem er digteren Dylan? Dette spørgsmål går den anerkendte litteraturprofessor i dybden med, når hun belyser Bob Dylans lyrik- og tekst-genialitet med udgangspunkt i hans (anti)modtagelse af Nobelprisen i litteratur i 2016.

Fri entré. Læs mere
Alle tider er vejledende.

Torsdag 15. august kl. 16-18
Sted: Studenterhus Odense, Amfipladsen 6, Odense C
Arrangør: Spoken Word Festival. Støttet af H.C. Andersen Festivals.

 


 

Retorik Battle

Spoken Word 2019 Arenaen er sat til dette års udgave af den populære Retorik Battle, som med garanti Spoken Word Festival's mest nørdede event.

Med både sprogligt intellekt og masser af humor styrer retoriker Mathias Stilling kampen om den eftertragtede titel og sørger for at årets retoriske mester følger antikkens regelbog. Aftenens tema er power, og publikum bestemmer, hvem der er den mest overbevisende taler. Læs mere.
Alle tider er vejledende. Fri entré.

Torsdag 15. august kl. 20-23
Sted: Studenterhus Odense, Amfipladsen 6, Odense C
Arrangør: Spoken Word Festival. Støttet af H.C. Andersen Festivals.

 


 

Jonathan Christensen release

Spoken Word 2019 Kom og oplev en af Odenses ihærdige stemmer på nært hold, når der afholdes releasereception på Lørups Vinstue. Her vil der være musikalske smagsprøver og oplæsninger fra Jonathan Christensens nye EP og bog.

Jonathan Christensens musik er et sted mellem pop-rock og folk. Hans sange får en fortælle-agtig karakter, når han med dyb og klar stemme synger ordene ud, og han har også kastet sig ud i E-fortællinger. Med udgangspunkt i et short story-format fortæller Jonathan Christensen om alt stort og småt, og han henvender sig til alle nysgerrige sjæle i byen. Fri entré. Læs mere.

Fredag 16. august kl. 16-20
Sted: Lørups Vinstue, Claus Bergs Gade 5A, Odense C
Arrangør: Spoken Word Festival og Forlaget Historia. Støttet af H.C. Andersen Festivals.
Alle tider er vejledende.

 


 

Kære dagbog + åben scene #3

Spoken Word 2019 Kom og vær med til en nervepirrende, underholdende og intim aften, hvor dagbogen og den personlige fortælling er i fokus.
Scenen er åben, og Kristine Victoria Madsen er værten, der vil tage hjerteligt imod alle, især dig med en dagbog i hånden.

Kære Dagbog + Åben Scene skaber et omfavnende rum til dine mest private fortællinger, fra dengang det hele var liv eller død, og du var forelsket i ham den flotte med krøllerne fra parallelklassen. Vi elsker både de gode grin omkring teenageromancer og intriger samt det nære og nutidige. Der er plads til alle, hvad enten du har modet til at stille dig op på scenen, eller blot vil sidde og nyde fortællingerne.

Pris forsalg 40 kr. I døren 60 kr. Læs mere og køb billet.

Lørdag 17. august kl. 19.30-22.30
Sted: Filosofgangen 19, 5000 Odense C
Arrangør: Spoken Word Festival. Støttet af: H.C. Andersen Festivals.
Alle tider er vejledende.

 


 

Nikolaj Nørlund & Housewarming Trio

Nikolaj Nørlund - præsenterer albummet 'Housewarming', der er resultatet af et spændende musikalsk-poetisk samarbejde mellem Nørlund og forfatteren Naja Marie Aidt.

Det nye album er resultatet af en række e-mail-udvekslinger, som fandt sted mellem de to kunstnere på tværs af Atlanten - Aidt bosiddende i New York og Nørlund i København. Teksterne tager hånd om det tunge såvel som det mere lette i livet. Fælles for temaerne er nemlig det, der rammer os gennem livet og alt det, vi må leve med herunder tab, kærlighed og sanseindtryk.
Pris forsalg 125 kr. Studerende 90 kr. I døren 150 kr. Læs mere og køb billet.

Lørdag 17. august kl. 20.30-22
Sted: Studenterhus Odense, Amfipladsen 6, Odense C
Arrangør: Spoken Word Festival, Studenterhus Odense og H.C. Andersen Festivals.
Støttet af: Statens Kunstfond og Odense Musikudvalg.
Alle tider er vejledende.

 


 

Pia Tafdrup på dansk og islandsk

Pia Tafdrup Pia Tafdrup og Sigríður Helga Sverrisdóttir læser op af Tafdrups lyrik på henholdsvis dansk og islandsk i forbindelse med udgivelsen af et udvalg af Tafdrups digte på islandsk.

I anledning af Islands 100-års jubilæum har Dansk-Islandsk Samfund udgivet en digtsamling med et udvalg af Pia Tafdrups digte på dansk og islandsk, oversat af islandske Sigríður Helga Sverrisdóttir, og det er dette udvalg du skal høre oplæst i de smukke rammer på Nordatlantisk Hus.

De to vil belyse sprogenes samhørighed, forskelligheder og det særegne i oversættelsen af det poetiske. Gratis entré. Læs mere.

Søndag 18. august kl. 15.30-16.30
Sted: Nordatlantisk Hus, Nordatlantisk Promenade 1, Odense C
Arr. af Spoken Word Festival og Nordatlantisk Hus. Støttet af H.C. Andersen Festivals
Alle tider er vejledende.

 


 

Den Himmelske Historie

Spoken Word 2019Lyt til De Himmelske Historier under åben himmel i selskab med Torben Iversen og bliv lidt klogere på, hvad vi kan bruge H.C. Andersens Eventyr til i dag.

En oplæser, en præst og en organist mødes på Eventyrslottets scene. To af H.C. Andersens himmelske historier læses op for publikum, tales om, debatteres og sættes i musikalske rammer. Hvad kan vi bruge eventyrene til i vor tid? Hvad vil de os? Og hvad vil vi med dem?

Anbefalet alder: Fra 10 år. Gratis entré. Læs mere.

Mandag 19. august kl. 14-15.30
Sted: Klingenberg 19A, Odense C

Arrangør: Torben Iversen. Støttet af Jubilæumsfonden af 12/8 1973, BorgFonden.
Alle tider er vejledende.

 


 

Historiefortælling bliver man aldrig for gammel til

Jens Peter MadsenHos Gallerie Rasmus i Kunstgaden kan du høre Jens Peter Madsen fortælle historier for både børn og voksne og dem derimellem.

Kom og lyt med! Der er garanti for, at du husker, røres, griner og nyder.
Medvirkende: Jens Peter Madsen. Gratis entré. Læs mere.

Mandag 19. august kl. 14-14.30
Sted: GALLERIE RASMUS, Ny Vestergade 8 og 9, Odense C.

 


 

Grumpy Old Men

Spoken Word 2019Comedy for de voksne om alderdommens mange velsingelser.
Spoken19 præsenterer de tre fortællere Jens Peter Madsen, Gravers Graversen og Carl Erik Lundgaard, der underfundigt beretter om alderdommens genvordigheder.

Vi glæder os til at blive revet med af de tre fortælleres sjove og underfundige univers og ikke mindst at grine med og af Grumpy Old Men.

Entre 75,- kr. i forsalg, 90 kr. i døren og 50,- kr. for studerende. Læs mere og køb billet.

Mandag 19. august kl. 20-22.30
Sted: Kulturmaskinen, Farvergåden 10, Odense
Arrangør: Spoken Word Festival. Støttet af: H.C. Andersen Festivals.
Alle tider er vejledende.

 


 

Åbning af Spoken19

Spoken Word 2019Du er inviteret med, når Spoken19 officielt åbner årets ordfest med verbale smagsprøver fra festivalens program samt taler og bobler.
Årets Spoken Word Festival byder på det talte ord i mange afskygninger, de stærke fortællinger, de sungne og poetiske ord, men også historier, der fremhæver styrken i at turde udtrykke skrøbeligheden i livet.

Temaet for Spoken19 er 'POWER'. På årets festival hyldes de stærke stemmer fra litteraturens, musikkens, poesiens og ordets verden.

Gratis entré. Læs mere

Mandag 19. august kl. 15.30-16.30
Sted: Studenterhus Odense, salen, Amfipladsen 6, Odense C
Arrangør: Spoken Word Festival. Støttet af: H.C. Andersen Festivals
Alle tider er vejledende.

 


 

Internationale Fortælledage: Fyrtøjets fortælleskole varmer op for Vigga Bro

H.C. Andersen FestivalsTre dage med et kalejdoskop af fortællinger fra øst, vest og nord.
Fyrtøjets fortælleskole består af en masse børn, som er helt vilde med at fortælle og fremføre historier. De vil åbne Internationale Fortælledage med en lille forestilling, som vil være startskuddet til nogle dejlige dage fyldt med spændende, triste, morsomme og overraskende fortællinger.

Arrangementet foregår på dansk. Anbefalet alder: Alle.
Medvirkende: Børn fra Fyrtøjets Fortælleskole. Gratis entré. Læs mere.

Mandag 19. august kl. 16.45-17.00
Sted: Møntestræde 1, 5000 Odense C
Arrangør: Børnekulturhuset Fyrtøjet. Støttet af: H.C. Andersen Festivals
Alle tider er vejledende.

 


 

Internationale Fortælledage: Torgrim mellum stene - når havets ravne synger

H.C. Andersen FestivalsHøjt oppe mod nord, hvor midnatssolen hersker, synger havets ravne over det vilde hav. Nogle siger, at de er ånder, nogle siger at de mennesker – og nogle siger, at de kan føre dig til den skjulte ø, Utrøst. En fortælling om Nordens Atlantis – om hårdt vejr, stærk kærlighed og et paradis gået tabt under havets bølger.

Mød en af Norges bedste fortællere, den internationalt anerkendte performancefortæller Torgrim Mellum Stene. Arrangementet foregår på engelsk. Gratis entré. Læs mere.

Mandag 19. august kl. 18.30-19.30
Sted: Møntergården museum, Møntestræde 1, Odense C
Arrangør: Børnekulturhuset Fyrtøjet. Støttet af: H.C. Andersen Festivals
Alle tider er vejledende.

 


 

Internationale Fortælledage: Nick Hennessey - Hvor bjørnen sover

H.C. Andersen FestivalsDen fantastiske fortæller og musiker Nick Hennessey tager os med ind i hjertet af det berømte finske epos Kalevala. Han fortæller historien om solen og månen, der bliver røvet fra himlen, om deres tilfangetagelse i bjergene. Han fortæller også om, hvordan den gamle Väino laver en harpe af fiskeben, og hvordan den mægtige smed Ilmarinen svinger sin hammer for at smede et nyt lys til himmelhvælvingen. Arrangementet foregår på engelsk. Gratis entré. Læs mere

Mandag 19. august kl. 20.00-21.00
Sted: Møntergården Museum, Møntestræde 1, Odense C
Arrangør: Børnekulturhuset Fyrtøjet. Støttet af: H.C. Andersen Festivals
Alle tider er vejledende.

 


 

At fortælle historie(r) med Forlaget Historia

Spoken Word 2019Hvad er forskellen på fakta og fiktion, når en forfatter indsamler materiale og skriver fiktion? Hvor store dele fakta er der i fiktionen? Disse spørgsmål og flere til besvares og debatteres, når Spoken19 og Forlaget HISTORIA inviterer til samtale mellem de anerkendte forfattere Anna Prai Olsen og Helle Juhl. Gratis entré. Læs mere.

Mandag 19. august 20.00-21.30
Sted: Teater 95b, Vestergade 95b, Odense C
Arrangør: Spoken Word Festival. Støttet af: H.C. Andersen Festivals
Alle tider er vejledende.

 


 

Internationale Fortælledage: Mads Vinding og Lise Marie Seidelin - Nattergalen og Snedronningen

H.C. Andersen FestivalsDen fremragende danske jazz-bassist Mads Vinding har spillet over det meste af verden og modtaget mange priser for sin fantastiske indsats som musiker, komponist og producer. Han lægger toner til H.C. Andersens eventyr Nattergalen og Snedronningen. Historierne genfortælles af Lise Marie Seidelin. Arrangementet foregår på engelsk. Gratis entré. Læs mere

Tirsdag 20. august kl. 17.00-18.00
Sted: Møntergården Museum, Møntestræde 1, Odense C
Arrangør: Børnekulturhuset Fyrtøjet. Støttet af: H.C. Andersen Festivals
Alle tider er vejledende.

 


 

Internationale Fortælledage: Fidaa Ataya - Doma træet og andre palæstinensiske folkeeventyr

H.C. Andersen FestivalsHeltemod, visdom, kærlighed og ridderlighed. Jalousi, bedrageri, humor, dæmoner og fantastiske dyr. Palæstinensiske folkeeventyr rummer en storslået verden.
En af dem, der gør en stor indsats for at genoplive historiefortællingen og udbrede kendskabet til den palæstinensiske kulturarv er den fantastiske fortæller Fidaa Ataya. Arrangementet foregår på engelsk.
Gratis entré. Læs mere.

Tirsdag 20. august kl. 18.30-19.30
Sted: Møntergården Museum, Møntestræde 1, Odense C
Arrangør: Børnekulturhuset Fyrtøjet. Støttet af: H.C. Andersen Festivals
Alle tider er vejledende.

 


 

Byen Taler med Naiha Khiljee

Naiha KhiljeeEn aften med stærke stemmer, poesi og lydcollager.
I samarbejde med det kreative kollektiv BYEN TALER byder Spoken19 på en aften med stærke poetiske stemmer arrangeret af kræfterne bag Byens Højskole.

Her præsenteres poesi og lydcollage, når Naiha Khiljee optræder med sine stærke tekster. Khiljees kunne ikke holde sin poesi tilbage, da hun hjemme i Danmark hørte om tilstandene i Palæstina i fjernsynet. Hun måtte udtrykke sig og skrev sit første digt, som hun delte med sit netværk på Facebook og fandt ud af, at hun havde fat i noget vigtigt. Hun er en stærk poetisk rollemodel.

Pris forsalg: 60 kr. Dør: 60 kr. Studerende: 40 kr. Læs mere.

Tirsdag 20. august kl. 20.00-21.30
Sted: Teater 95 B, Vestergade 95b, Odense C
Arrangør: Spoken Word Festival, Byens Højskole og BYEN TALER. Støttet af: H.C. Andersen Festivals.
Alle tider er vejledende.

 


 

Internationale Fortælledage: Amir Mirzai - Verdens Bedste Hus

H.C. Andersen FestivalsDen persiske storyteller og journalist Amir Mirzai fortæller en af sin fars historier, akkompagneret af tromme og vævet sammen med en persisk kongehistorie, sufi-visdomord og sang! En far sender sine sønner ud i verden og siger til dem: "Den af jer, der forstår at bygge sig det bedste hus, skal arve alt efter min død!" Hvordan det går det de unge mænd? Det ved vi først, når Amir har fortalt historien. Arrangementet foregår på engelsk. Gratis entré. Læs mere.

Onsdag 21. august kl. 17:00-18:00
Sted: Møntergården Museum, Møntestræde 1, Odense C
Arrangør: Børnekulturhuset Fyrtøjet. Støttet af: H.C. Andersen Festivals
Alle tider er vejledende.

 


 

Open Word International #1 Host: Ian Keteku

Ian KetekuTraditionen tro afholder Spoken Word Festival åben scene kaldet Open Word. Denne gang med den prisvindende poetry slammer Ian Keteku fra Canada som vært.

Alle med ord på hjerte er velkomne, når der afholdes Open Word. Modige sjæle har mulighed for at dele deres digte eller fremføre en fortælling, mens alle interesserede er velkomne til at slå ørerne ud og bare tage del i en hyldest til det talte ord. Man må fremføre sine tekster på alle sprog, og alle genrer er velkomne.
Pris: PWYW - Fra 20 kr. Læs mere.

Onsdag 21. august kl. 18.30-20.00
Sted: Studenterhus Odense – Cafeen, Amfipladsen 6, 5000 Odense C
Arrangør: Spoken Word Festival. Støttet af: H.C. Andersen Festivals
Alle tider er vejledende.

 


 

Internationale Fortælledage: Nick Hennessey - Det sammensunkne hus af skind og ben

H.C. Andersen Festivals"Den gamle kone sidder som et sammensunket hus af skind og ben og vinder en tråd op. Det er en tråd, der langsomt, men sikkert drager os ind i alderdommens visne arme. Men på hendes tunge er der en sang, hendes ånde bærer duften af sandhed."

En historie om den ultimative rejse, menneskets grundvilkår og vores tørst efter sandhed. Skabt over irsk mytologi. Poetisk og bevægende, og fortalt af den mesterlige engelske fortæller, musiker og sanger, Nick Hennessey. Arrangementet foregår på engelsk.
Gratis entré. Læs mere.

Onsdag 21. august kl. 20.00-21.00
Sted: Møntergården Museum, Møntestræde 1, 5000 Odense C
Arrangør: Børnekulturhuset Fyrtøjet. Støttet af: H.C. Andersen Festivals.
Alle tider er vejledende.

 


 

Story Slam

Story Slam- en tilbagevendende begivenhed ved Spoken Word Festival, hvor de personlige og medrivende fortællinger dyrkes. Maria Junghans er vært og styrer slagets gang.

Fem helt almindelige mennesker med noget på hjerte står på scenen og giver dig deres historie som brændstof til en hyggelig aften. De fem fortællere har alle power i kraft af deres fortælling - unge som gamle, kvinder som mænd.

Hvis du finder inspiration til selv at fortælle, er der efterfølgende åben scene, hvor du kan dele din egen historie (på maks 5 minutter) med aftenens publikum.
Pris forsalg 30 kr. Dør 60 kr. Læs mere.

Onsdag 21. august kl. 20.00-22.00
Sted: Teater 95b, Vestergade 95b, 5000 Odense C
Arrangør: Spoken Word Festival og Odense Story Slam. Støttet af: H.C. Andersen Festivals
Alle tider er vejledende.

 


 

Musikalsk foredrag med manden bag "Kim Larsen. Mine unge år"

Jens AndersenOplev forfatteren Jens Andersen fortælle om den folkekære musikers liv og nyd nogle af hans største hits, når Kristian La Cour, komponist og pianist, slår tonerne an til fællessang med velkendte Kim Larsen sange.

Gratis. Tilkøb af ekstra billetter er muligt á 150 kr. inkl. moms og gebyr.

Torsdag 22. august kl. 17-18.15
Sted: "Den danske trappe" ved Danske Bank, Albani Torv 2, Odense C
Foredraget er lavet i samarbejdet med Spoken Word Festival
Alle tider er vejledende.

Kan også opleves i "Den danske trappe" ved Danske Bank, Flakhaven
Torsdag, 22. august kl. 20.00

 


 

Ord.Salon med Jens Andersen

Jens AndersenI samtale om biografien "Kim Larsen – Mine Unge År".
Spoken19 inviterer indenfor til Ord.Salon med den prisbelønnede forfatter Jens Andersen, som senest har modtaget Læsernes Bogpris for sin biografi om Kim Larsen.

Til denne Ord.Salon vil Jens Andersen i samtale med Danni Travn tale om Larsen-biografiens tilblivelse og biografien som genre. Gratis entré. Læs mere.

Pris forsalg: 150 kr. Studerende: 100 kr. I døren: 180 kr.

Fredag 24. august kl. 13:00-15:00
Sted: Studenterhuset, salen, Amfipladsen 6, 5000 Odense C
Arrangør: Spoken Word Festival. Støttet af: H.C. Andersen Festivals
Alle tider er vejledende.

 


 

Skriveworkshop med Forlaget Historia

Spoken Word 2019Går du med en forfatter i maven, men mangler nogen at vise dine tekster til? Så kan denne skriveworkshop måske være lige det, du har brug for! Dine undervisere er Kevin Sean Burke samt Mette Zingenberg, der tidligere har undervist på Gladiators fynske forfatterskole.

Skriveworkshoppen er et tilbud til dig, der ikke kan lade være med at skrive og som ønsker at få respons på dine tekster fra professionelle såvel som fra andre skrive-interesserede.

Lyder det som noget for dig, så kom til kaffe, kage og konstruktiv kritik.
Gratis entré. Læs mere

Fredag 24. august kl. 13.00-17.00
Sted: Studiestuen, Nedergade 12, Odense C
Arrangør: Spoken Word Festival og HISTORIA. Støttet af: H.C. Andersen Festivals
Alle tider er vejledende.

 


 

Peter Laugesen og Oliver Hoiness

Spoken Word 2019Oplev helt ny og endnu ikke publiceret lyrik fra en af dansk poesis legender, når digteren Peter Laugesen gæster Spoken19 med guitarist Oliver Hoiness.

Fælles for Laugesens værker er udforskningen af sproget og dets muligheder for at gengive verden, som Laugesen oplever den. Hans poesi emmer af energi, dynamisk bevægelighed og autenticitet. Pris forsalg 45 kr. Dør: 60 kr. Læs mere.

Fredag 24. august kl. 19.00-21.40
Sted: Studenterhus Odense – salen, Amfipladsen 6, Odense C
Arrangør: Spoken Word Festival. Støttet af: H.C. Andersen Festivals
Alle tider er vejledende.

 


 

Oplæsning med Josefine Klougart

Josefine KlougartOplæsning i mørke. Vi slukker lyset og sætte sanserne i spil. Kom og hør forfatter Josefine Klougart læse op af sin bog 'Om mørke i mørke'. Der serveres sort kaffe og mørk chokolade.

Gratis - billet nødvendig. Læs mere og køb billet.

Mandag 26. august kl. 15.30-16.30
Sted: Biblioteket på KulturØen, Middelfartsalen, Middelfart.
Arr. af Trekantlitteratur, bibliotekerne i Trekantområdet. En del af Trekantområdets Festuge.

 


 

Kalender - det sker i september

 

Einar Mar Gudmundsson

Godnathistorier på bølgen Foredrag med Einar Mar Gudmundsson, som dels vil tale om sin roman 'Universets engle', der er en psykologisk skildring af en ung, skizofren mand, og dels dykke ned i nogle af sine andre romaner med fokus på det sårbare sind.

Gratis entré. Læs mere.

Søndag 1. september kl. 14.30 - 15.00
Sted: Teglgårdsparken, Middelfart
Arr. af Biblioteket på KulturØen. En del af Trekantområdets Festuge.

 


 

Hvem er nordisk?

Kom med til en spændende debat om nordisk mangfoldighed og slægtskab gennem fokus på litteraturen, når de to store nordiske forfattere Suzanne Brøgger og Einar Mar Gudmundsson gæster Norden i Nyborg.
Forfatterne vil bl.a. diskutere vores særlige nordiske forbundethed, hvad nordisk litteratur har til fælles, og hvor vi adskiller os. Signe Ryge fra TV 2 Fyn er moderator.

Pris 90 kr. Læs mere og køb billet.

Norden i Nyborg er en kulturfestival over fire dage, hvor du kan blive inspireret og opleve, lytte, synge, diskutere og smage Norden.
Vi fejrer det nordiske kulturfællesskab og viser dig kulturoplevelser - ikke bare fra Danmark, men også fra vores naboer i Norden.
Norden i Nyborg fra 5. til 8. september i Nyborgs gamle bykerne. Læs mere.

Torsdag 5. september kl. 19.30-21.00
Sted: Bastionen Nyborg, Nørrevoldgade 63, Nyborg
Arr. af Nyborg Bibliotek.

 


 

Poetry Slam

Slammerne skaber nyt med mikrofon og krop,
sagt på jysk er de ik' så ring,
publikum håber de aldrig vil stop
og dommerne giver dem max point
Og selvom vi egentlig bare står og taler
så er der i poetry slam 3 vigtige regler
Du må ik' stjæl - skriv dit lort selv
Du må ik' være klædt ud - højst med portvinstud
Og vil du være med i alle tre runder
så lav dit slam på tre minutter og ti sekunder

Kom forbi Momentum og oplev vild lyrik
vi lover både grin, gråd og hjertestik
Og hvis det er på scenen du helst vil stå
så meld dig som slammer på mail@psfyn.dk

Pris 30 kr. Læs mere og køb billet.

Lørdag 7. september kl. 19.30
Sted: Teater Momentum, Ny Vestergade 18, Odense C

 


 

Litteraturmaskinen med Thomas Korsgaard

Thomas KorsgaardMød en af Danmarks mest lovende og talentfulde unge forfattere, når Thomas Korsgaard besøger Litteraturmaskinen.

Thomas Korsgaards roman 'En dag vil vi grine af det' er en stærk, autofiktiv fortælling om drengen Tues elendige opvækst i en socialt belastet familie i den lille by Nørre Ørum ved Skive.

Thomas Korsgaard samtaler med bibliotekar Camilla Faieq Jensen om det tema og meget andet i sit forfatterskab.

Om Litteraturmaskinen
Litteraturmaskinen er navnet på Odenses litterære scene. Bag konceptet står Odense Bibliotekerne, Kulturmaskinen, Litnet og Bog&Idé i Odense. Arrangementer i Litteraturmaskinen er kendetegnet ved god stemning og mødet med andre litterært interesserede. I pausen er der god kaffe og kage og mulighed for at handle hos Bog&Idé.

Billetpris inkl. god kaffe og kage: 150 kr. - 125 kr. for medlemmer af Nysgerrig Fyn - 100 kr. for medlemmer af Litnet.
Medlemskort vises sammen med billetten. Køb/bestil billet

Tirsdag 10. september kl. 19-21
Sted: Kulturmaskinen, Farvergården 7, Odense C
Arrangeret af Odense Bibliotekerne, Litnet, Kulturmaskinen og Bog&Idé.

 


 

Vild med ord

Mette FrobeniusKan man være både komiker og bogorm? Det kan du opleve, når de to garvede stand up'ere Mette Frobenius og Thomas Wivel stiller op med et passioneret forsvar for bøger - rigtige bøger af papir og blæk.
Se to komikere præsentere 5 yndlingsbøger hver. I anden halvdel af showet inviteres publikum til at komme med egne input og spørgsmål. Pris 80 kr. Læs mere og bestil billet.

Onsdag 11. september kl. 19-21
Sted: Middelfartsalen, Biblioteket på Kulturøen
Arr. af Fredericia og Middelfart Biblioteker.

 


 

Den Store Gatsby

Den Store GatsbyEt kærlighedsrama af Francis Scott Fitzgerald om begær, bedrag, magt og moral.
Velkommen til de brølende 1920'ere. New York boomer af dollars, dekadence og store drømme.

Med Danmarkspremieren på teaterforestillingen 'Den store Gatsby' bringer Odense Teater et af litteraturens største kærlighedsdramaer ind i et nyt århundrede og præsenterer en fængslende og ildevarslende mareridtsfortælling om bagsiden af den amerikanske drøm.
Premiere 11. september kl. 19.30. Læs mere og køb billet.

Onsdag 11. september-4. oktober
Sted: Odense Teater, Vindegade, Odense C.

 


 

Torsdagsmøde: Selma Lagerlöf, Niels Holgersen og Tore Leifer

DR-værten, kulturjournalisten og forfatteren Tore Leifer vil fortælle om sin anmelderroste oversættelse og bearbejdning af den svenske nobelprisforfatter Selma Lagerlöfs romanklassiker "Niels Holgersens forunderlige rejse".

Tore Leifers bearbejdelse har fået anmelderroser for at vægte den psykologiske side af dannelsesrejsen og samtidig være lydhør for - og ligefrem forelsket i - Selma Lagerlöfs Sverige! Bogen er også en stærk udviklingsroman om at møde kærligheden og blive menneske.

Tilmelding er ikke nødvendig, men dørene lukkes, når salen er fyldt. Adgang fra kl. 9.15. Gratis adgang, men kaffe koster 20 kr.

Torsdag 12. september kl. 10-12
Dalum kirkes anneks, Dalumvej 112 B, Dalum, Odense SV
Arr. af Dalum kirke og Dalum Bibliotek.

 


 

Krig og litteratur – hovedværker i det 20. og 21. århundrede

Krig og litteraturHvordan indfanger man præcist krigen og dens følger med ord? Kan man overhovedet skrive om krig? Og hvad er krig for et fænomen?
Denne forelæsningsrække præsenterer fire hovedværker i krigens moderne litteraturhistorie: 'Stålstormen' af Ernst Jünger om Første Verdenskrig, 'Krigen har ikke et kvindeligt ansigt' af Svetlana Aleksijevitj om Anden Verdenskrig, 'Det De Bar' af Tim O'Brien om Vietnamkrigen og 'Redeployment' af Phil Klay om Irakkrigen.
I hver forelæsning introducerer vi til værket og til forfatteren bag. Pris 580 kr, studerende 290 kr. Læs mere og tilmeld.

5 forelæsninger med start torsdag 12. september kl. 18.15
Sted: Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense M

 


Nyheder til LITNYT kan sendes til webmaster

Tilmeld dig LITNYT, Litnets nyhedsmail her:
Ja tak, jeg vil gerne have tilsendt LITNYT i min mail-boks hver måned:

Navn:  
E-mail addresse: