Topfoto af læser
Litnet   Litnyt

Januar 2018

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

Café Litnet

Litteraturmaskinen

Kalenderen: Det sker i januar

Et kig ind i februar


 

Generalforsamling i Litnet 23. januar kl. 19

Dette er kun for medlemmer, som får direkte besked i starten af januar.
Straks efter generalforsamlingen er der Café Litnet med Finn Wiedemann. Læs mere herunder.

Tirsdag 23. januar kl. 19
Sted: Studenterhus Odense, Amfipladsen 6, Odense.

 


 

Café Litnet 23. januar

Finn Wiedemann om 'H.C. Andersen-mordene'

Finn WiedemannFinn Wiedemann er cand. mag i dansk og kulturstudier, ph.d. i kulturanalyser. Lektor og studieleder ved Syddansk Universitet. Han har skrevet syv skønlitterære bøger – herunder også børne- og ungdomsbøger.

'H.C. Andersen-mordene' udkom i marts 2017 og er en skæv satirisk roman, en krimi, der tager sit udgangspunkt i fundet af to nye manuskripter af H.C. Andersen. Umiddelbart efter myrdes en kendt professor i universitetets bibliotek, og mistanken retter sig hurtigt mod flere H.C. Andersen-interesserede personligheder. Den foregår i Odense. Gader og steder er som i virkeligheden, mens persongalleriet ofte ligger så tæt på virkeligheden, at de er umulige ikke at sætte ansigt på.

Romanens beskrivelser af myndigheder og institutioners ineffektivitet, formålsløse møder, endeløse sparerunder og kontrolforanstaltninger, søgen efter nye måder at skamride H. C. Andersen på, ineffektivitet på læreanstalter etc. er måske i virkeligheden det, der ligger forfatteren mest på sinde, og der er mange morsomme detaljer.

Pause kl. ca. 20.30-20.50. Vi udlodder et eksemplar af bogen til fremmødte medlemmer af Litnet. Bogen er sponsoreret af forlaget Historia.
Vi serverer lidt at spise. Drikkevarer kan købes i baren.

Efter pausen vil Finn Wiedemann besvare spørgsmål fra deltagerne.

Pris: Der er gratis adgang for medlemmer af Litnet, men alle er meget velkomne mod en entré på 50 kr. Medlemmer af Nysgerrig Fyn betaler entré 30 kr.

Bemærk! Tilmelding er nødvendig, også for medlemmer.

Tirsdag 23. januar 2018 kl. 19.45
Sted: Studenterhus Odense, Amfipladsen 6, Odense
Arrangeret af Litnet.

 


 

Litteraturmaskinen i februar - Mich Vraa

Mich VraaMich Vraa fik for alvor slået sig fast som forfatter med succesromanen 'Haabet', som blev nomineret til DR Romanprisen 2017. Senest har han udgivet den anmelderroste 'Peters Kærlighed', som han vil fortælle om, når han gæster Litteraturmaskinen i februar.

Der er lagt op til en aften i historiens tegn, når der, i samtale med litteraturkonsulent Michael Linde Larsen, stilles skarpt på den historiske romans tilblivelse. Læs mere og køb billet

Aftenens menu vil få et touch af Dansk Vestindien.

LITTERATURMASKINEN er navnet på Odenses litterære scene. Bag konceptet står Odense Bibliotekerne, Kulturmaskinen, Litnet og Bog & idé i Odense. Arrangementer i Litteraturmaskinen er kendetegnet ved god stemning og mødet med andre litterært interesserede. Vi spiser altid sammen, inden vi går ind i Kulturmaskinens store sal og møder forfatterne.

Billetpris med spisning: 225 kr./200 kr. for medlemmer af Nysgerrig Fyn/155 kr. for medlemmer af Litnet (medlemskort vises i indgangen).

Tirsdag 6. februar kl. 18.30
Sted: Kulturmaskinen, Farvergården 7, Odense C
Arrangør: Odense Bibliotekerne, Kulturmaskinen, Litnet og Bog&Idé i Odense.

 


 

Kalender - det sker i januar

 

Oliver Twist på Odense Teater

Oliver Twist Skuespil af Neil Bartlett efter Charles Dickens' roman. Oliver Twist vokser op i et fattighus under hård disciplin og kummerlige forhold. En dag flygter han til London. I den beskidte og barske storby løber Oliver direkte ind i armene på en lommetyvebande af hjemløse drenge, som ledes af skurken Fagin. Fagin og hans bande forsøger at oplære Oliver i tyveriets og overlevelsens kunst, men det går ikke helt, som de har tænkt sig.

OLIVER TWIST bygger på et af engelsk litteraturs mest berømte værker. Charles Dickens tegner et realistisk portræt af Londons undergrund og skildrer nuanceret de mennesker, der lever på bunden af samfundet.
Pris mellem 77 og 365 kr. Læs mere og køb billet

Spiller indtil 6. januar. Se tidspunkter på hjemmesiden.
Sted: Odense Teater store scene.

 


 

Poetry Slam - Fynsmesterskabet

Poetry SlamPSFYN og Teater Momentum slår dørene op til Poetry Slam, hvor publikum på en god slam-aften bliver både rørt, underholdt og overrasket, får noget at grine af og noget at tænke over. Så kom og vær med.

Poetry Slam er en konkurrence i spoken word, og det er publikum, der bestemmer aftenens udfald. Alt er muligt. Kun deltagernes fantasi sætter grænserne og alle, der har noget på hjerte, kan deltage. Entre: 20 kr.

Læs Poetry Slam Rap og køb billet
Læs mere om PSFYN og om mulighederne for at deltage selv.

Lørdag 6. januar kl. 19.30 (Åbent fra kl. 18.30)
Sted: Teater Momentum, Ny Vestergade 18, Odense C.

 


 

Højtlæsning for voksne

HøjtlæsningHvornår er man for gammel til at høre en historie? Aldrig!
Voksne skal også have lov til at læne sig tilbage og høre en god historie. Fyld koppen med kaffe, læn dig tilbage og fortab dig i en god historie - 4 mandage i januar læser vi højt af en god bog på Aarup Bibliotek.

Du er velkommen til at medbringe dit strikketøj, dine mandalaer eller andet, der gør din lytteoplevelse endnu bedre. Gratis, tilmelding ikke nødvendig.

Mandag 8. januar kl. 16- 16.30 (+ 15., 22. og 29. januar)
Sted: Aarup Bibliotek.

 


 

Kulturaften med bl.a. Jesper Wung-Sung

Jesper Wung-SungDe fire stx-gymnasier i Odense - Mulernes Legatskole, Odense Katedralskole, Sct. Knuds Gymnasium og Tornbjerg Gymnasium - holder kulturaften med oplæsning fra Forfatterakademiets tekster, Teaterakademiet fremfører monologer, Jesper Wung-Sung samtaler med underviser Henrik Thomsen og ballet af dansere fra DGU.
Læs mere

Tirsdag 9. januar kl. 19-21
Sted: Odense Rådhushal, Odense C

 


 

Læsemesse for læseglade -inspiration til nye læseoplevelser

Maria HellebergEr du glad for at læse, og vil du gerne møde andre, der også kan lide at læse? Så kom og vær med til en hyggelig og inspirerende aften i læsningens tegn.

På messen får vi besøg af forfatter Maria Helleberg, som blandt andet er kendt for sine mange historiske romaner. Hun vil holde et foredrag på en times tid om sit store og populære forfatterskab.

Efter foredraget vil der være forskellige stande, hvor du kan få mere at vide om digitale litteraturfællesskaber, læsning af bøger på iPad, bogblogs, læsekredse, anbefalinger af gode bøger, litterære hjemmesider på nettet og meget andet spændende. Der er ingen tilmelding - bare mød op!

Torsdag 11. januar kl. 18.30-21
Sted: Assens Bibliotek.

 


 

Story Slam - Grand Slam Finale

Story SlamKom og vær med til en aften med historier fra det virkelige liv. Fortalt af mennesker med noget på hjerte. Unge, gamle og dem midt i mellem. Og måske også af dig?
Deltagerne har fem minutter til at give historien vinger. 
Publikum vælger vinderen. Bagefter er der åben scene.

Temaet denne aften er: ’Kald det bare sparsommelighed’.

Grand Slam Finale i Story Slam 2017 bliver et brag af en aften. De seks finalister medbringer to historier hver. Efter hver runde stemmer publikum på deres favorithistorie. Den der samlet set får flest stemmer, vinder titlen og æren som årets Story Slammer på Fyn.

Temaet må fortolkes lige så kreativt som du vil. Nogen bruger tandtråden to gange, andre vælger at tage på stop, og endnu andre har blot jysk blod i årerne og kender alle tricks.

Aftens vært er Esther Rützou. Har du lyst til at deltage med din egen historie, så send en besked til info@storyslam.dk

Entré: 50 kr. (Bemærk at årskort ikke giver adgang til dette arrangement). Læs mere

Mandag 15. januar kl. 19.30. (dørene åbner 18.30)
Sted: Teater Momentum, Ny Vestergade 18, Odense C.

 


 

Tankespind

Karen Kornbech LarsenKaren Kornbech Larsen, der er vokset op og bor på Nordfyn, har for nyligt udgivet to romaner. Romanerne kredser om, hvordan man ser på tingene, at der er flere vinkler på den samme sandhed. Om hvordan vi er forbundet med hinanden, på kryds og tværs af generationer og sociale skel. Om alle de typer, der bare lever uden at gøre det store væsen af sig, men som hver i sær rummer en fantastisk fortælling. Om hverdagslivets glæder og sorger.

Fri entré. Læs mere

Onsdag 17. januar kl. 19.00
Sted og arrangør: Otterup Bibliotek.

 


 

Forundring fryder

David Bugge Fortælling og fantasi hos Martin A. Hansen, Jakob Knudsen og K.E. Løgstrup.
Fortælling kan noget helt særligt. Den kan vække forundring, nære fantasien og udvide vores horisont. Foredraget vil i en let tilgængelig form præsentere tre skribenter, dr på forskellig vis har reflekteret over fortællingens øjenåbnende karakter.

David Bugge arbejder bl.a. med forholdet mellem litteratur og kristendom, hvor Martin A Hansen, Karen Blixen og K.E. Løgstrup er fremtrædende personligheder. David Bugge er teolog og lektor på Aarhus Universitet i faget Systematisk Teologi. Han vil fortælle om store fortællere og er i øvrigt selv en stor fortæller. Entré: Medlemskab af OH eller 50 kr. Læs mere

Torsdag 18. januar kl. 19.00
Sted: Odense Friskole
Arr. af Odense Højskoleforening.

 


 

Café Litnet med Finn Wiedemann om 'H.C. Andersen-mordene'

Finn WiedemannFinn Wiedemann er cand. mag i dansk og kulturstudier, ph.d. i kulturanalyser. Lektor og studieleder ved Syddansk Universitet. Han har skrevet syv skønlitterære bøger – herunder også børne- og ungdomsbøger.

'H.C. Andersen-mordene' udkom i marts 2017 og er en skæv satirisk roman, en krimi, der tager sit udgangspunkt i fundet af to nye manuskripter af H.C. Andersen. Umiddelbart efter myrdes en kendt professor i universitetets bibliotek, og mistanken retter sig hurtigt mod flere H.C. Andersen-interesserede personligheder. Den foregår i Odense. Gader og steder er som i virkeligheden, mens persongalleriet ofte ligger så tæt på virkeligheden, at de er umulige ikke at sætte ansigt på.
Læs mere øverst i nyhedsbrevet.

Pause kl. ca. 20.30-20.50. Vi udlodder et eksemplar af bogen til fremmødte medlemmer af Litnet. Bogen er sponsoreret af forlaget Historia.
Vi serverer lidt at spise. Drikkevarer kan købes i baren.

Pris: Der er gratis adgang for medlemmer af Litnet, men alle er meget velkomne mod en entré på 50 kr. Medlemmer af Nysgerrig Fyn betaler entré 30 kr.

Bemærk! Tilmelding er nødvendig, også for medlemmer.

Tirsdag 23. januar 2018 kl. 19.45
Sted: Studenterhus Odense, Amfipladsen 6, Odense
Arrangeret af Litnet.

 


 

Jesper Bugge Kold: 'Krigsturisten'

Jesper Bugge Kold Med udgangspunkt i bogens karakterer handler foredraget om fænomenet krigsturister.
Hovedpersonen Niels drages mod krigszoner som Libyen, Mali, Ukraine og Syrien, mens kamphandlingerne står på. I hans tilfælde for at søge den spænding, han til dagligt mangler derhjemme sammen med sin kone, sine børn og på sit job som gymnasielærer.

Jesper Bugge Kold vil fortælle om romanens tilblivelse fra idé til færdig bog, og om hvordan han har fået hjælp af danske korrespondenter som Rasmus Tantholdt, Matilde Kimer og Puk Damsgård, der har oplevet de samme destinationer på tæt hold, som Niels oplever i 'Krigsturisten'.
Pris 50 kr. Læs mere og tilmeld

Tirsdag 23. januar kl. 19.30
Sted og arrangør: Svendborg bibliotek.

 


 

En pensionist bliver forfatter

Gorm GötzscheForedrag ved historiker Gorm Götzsche. I begyndelsen af 2017 fik Gorm Götzsche udgivet sin første roman 'John Anderson, en dreng fra Fyn'. Siden er det blevet til en børnebog 'Natalie' og nummer to er på vej.

Gorm vil fortælle om sit arbejde med romanen 'John Anderson' som foregår under den amerikanske borgerkrig. Fyens Stiftstidende skrev i sin anmeldelse: 'Læseren kan forledes til at tro, at han sidder og læser en dansk-amerikaners sandfærdige erindringer'.

Foredraget vil blive krydret med sange og anden musik, som blev brugt under borgerkrigen og billeder. Gratis uden tilmelding.

Torsdag 25. januar kl. 14.30-16.30
Sted og arrangør: Thomas Kingos Kirke, Bülowsvej 9-11, Odense M.

 


 

Tove Ditlevsen 100 år

Tove DitlevsenForstander Mogens Godballe fortæller om Tove Ditlevsens liv og læser op af digte og små noveller.

14. december 2017 fyldte Tove Ditlevsen 100 år, arbejder-kvinden fra Vesterbro, der levede for at skrive digte og herigennem fik udløb for stærke følelser om kærlighed, barndom, ægteskab, døden og meningen med livet.
Tove Ditlevsen levede et stærkt liv med 4 forliste ægteskaber, misbrug og et liv, der endte med selvmord.

Fri entre for medlemmer af skolekredsen, 50 kr. for ikke-medlemmer – tilmelding er nødvendig, uanset om du er medlem eller ej. Læs mere og tilmeld.

Torsdag 25. januar kl. 19-21.30
Sted og arrangør: Nordfyns Højskole, Fælledvej 11, Bogense.

 


 

Den moderne H.C. Andersen

Johannes Nørregaard FrandsenProfessor Johannes Nørregaard Frandsen vil holde et oplæg om 'DEN MODERNE H.C. ANDERSEN', som levede og skrev i en tid, hvor mange nye ting og fænomener brød frem.

Dampmaskinen blev almindelig, elektromagnetismen og med den telegrafen blev dele af virkeligheden. Folkestyret udviklede sig. En række gamle, stive strukturer brød sammen, mens nye opstod.

H.C. Andersen både elskede og frygtede det ny. Han var selv en mønsterbyder, der hele sit liv følte sig utilpasset, hvilket er en væsentlig baggrund for, at han udviklede nye genrer som de særlige andersenske eventyr og historier. H.C. Andersen skrev sig ind i den uhygge, han så i sin samtid. Han udviklede humor og ironi. Han rejste, skønt det var vanskeligt. Han skrev om at blive menneske, skønt han havde svært ved at føle sig som et helt menneske. Foredraget skildrer det moderne ved Andersens værk, og hvorfor han er så tordnende verdensberømt, som han er.

Torsdag 25. januar kl. 19.30-20.30
Sted: Stenløse Konfirmandhus, Stenløse Bygade 4, Odense S.

 


 

JernbaneKULTUR: Helle Helle i samtale med Signe Ryge

Helle HelleOplev Helle Helle i samtale med journalist Signe Ryge, hvor de kommer omkring den underspillede realisme, om provinsen, udkantsdanmark og de store dramaer under de stille eksistenser. Med JernbaneKULTUR byder Danmarks Jernbanemuseum på en række anderledes kulturarrangementer, hvor vi præsenterer kunstnere fra forskellige genrer, som berører, fortolker, er inspireret af eller på anden måde forholder sig til jernbane, tog og rejser. Hvordan det vil udvikle sig ved vi ikke, men vi kan love en særlig aften, når de to kvinder mødes på den lille scene i mørket mellem jernkæmperne.

Prisen er 135 inkl. gebyr. Medlemmer af Museumsklubben: 110 kr inkl. gebyr. Billetter købes via Billet.dk eller i museets billetsalg.

Torsdag 25. januar kl. 20
Sted: Danmarks Jernbanemuseum.

 


 

Michael Strunge – forelæsning og biograftur

Michael StrungeKom helt tæt på digteren Michael Strunge, når Folkeuniversitetet inviterer til temaaften efterfulgt af biograftur. På temaaftenen går vi i dybden med Michael Strunges poesi, inspirationer og billedverden og kaster lys over hans digte, digtsamlinger, Bowie-fascinationen og drømmen om en større tilværelse med direkte kontakt til himmellegemerne og fremtidens minder. 

Tirsdagen efter tager vi i Cafébiografen til visning af den nye dokumentarfilm 'Væbnet med ord & vinger' af Torben Skjødt Jensen. Gennem interviews med mennesker som personligt kendte Strunge, fx tidligere kærester, venner og kollegaer, tegner filmen et billede af mennesket Michael Strunge og hans rejse til centrum af en ny generation af digtere i starten af 80’erne.

I en kombination af digterens recitering af egne digte tilsat instruktørens visuelle fortolkninger tegner filmen også et billede af Strunges kunstneriske indsats, hvor hans digte og prosa i vid udstrækning lever videre i unge generationer langt ud over den tid, hvori de blev skabt. Pris 330 kr, rabat til studerende. Læs mere og tilmeld

Tirsdag 30. januar kl. 17.30-19.15 og 6. februar kl. 16
Sted: SDU og Cafébiografen
Arr. af Folkeuniversitetet Odense.

 


 

Blendstrup taler ud

Jens BlendstrupHør hvordan bogen 'Gud taler ud' blev til filmen af samme navn.

I 2017 blev 'Gud taler ud' filmatiseret af Henrik Ruben Genz med Søren Malling i hovedrollen. Men hvordan er det mon at se ikke blot sin egen roman, men tilmed en del af sin egen livshistorie, på det store lærred? Jens Blendstrup gæster Middelfart, og vil læse op af bogen 'Gud taler ud', ligesom han vil fortælle om, hvordan bogen endte med at blive en film. Entré: 80 kr. Læs mere og bestil billet

Tirsdag 30. januar kl. 19.30
Sted og arrangør: Middelfart Bibliotek - KulturØen, Havnegade 6, Middelfart.

 


 

Foredrag med Jens Andersen - om mine biografier

Jens Andersen...fra Thit Jensen til Kronprins Frederik.
Forfatter og foredragsholder Jens Andersen er ph.d. i nordisk litteratur fra Københavns Universitet, og han modtaget mange priser for sine mange bøger.

Han debuterede i 1990 med sin første biografi, 'Thit – den sidste valkyrie', om forfatteren Thit Jensen. I alt har han skrevet to håndfulde biografier bl.a. om Tove Ditlevsen, om Dronning Margrethes 40 år på tronen og om Astrid Lindgren.
Jens Andersens sidste biografi, der udkom i november 2017 er 'Under Bjælken – Et portræt af Kronprins Frederik', hvori han fortæller om det usædvanlige liv Kronprinsen har haft – en fortælling om viljestyrke, oprør og stort ansvar.
Kom og hør ham fortælle om dem alle sammen, og om det spændende og til tider mystiske arbejde som biografi-forfatter.

Pris: 100 kroner, hvis du er medlem, 150 kroner, hvis du ikke er medlem. Læs mere og tilmeld. Caféen åbner kl. 19.00, og der bydes på en suveræn kagebuffet, kaffe, te og ost til en pris af 50 kr.

Onsdag 31. januar kl. 20-22
Sted: Agedrup sognegård, Agedrup
Arr. af Fyns Kvindelige Litteratursalon.

 


 

Kalender - et kig ind i februar

 

Føl med litteraturen

Føl med litteraturen Litteraturen sætter ord på følelser, som vi alle kender. Det kan være den svære ensomhed, den tunge skyldfølelse eller den rasende vrede. Litteraturen rummer det hele og giver os mulighed for at gøre erfaringer på afstand. Vi genkender vores egne problemer i karakterernes og overværer deres håndtering af dem, eller vi søger ly for verden i et digt om kærlighed.
I denne forelæsningsrække vil du finde ud af, hvad man i litteraturen har tænkt og erfaret om alverdens sindsstemninger.  Du vil få indblik i de litterære erfaringer og måske selv få sat dit sind i svingninger. Pris 550 kr, rabat til studerende. Læs mere og tilmeld

5 torsdage, 1. gang torsdag 1. februar kl. 17.30
Sted: Syddansk Universitet, Odense M
Arr. af Folkeuniversitetet Odense.

 


 

Mød Jesper Wung-Sung

Jesper Wung-Sung Hør den anmelderroste forfatter og blændende foredragsholder fortælle om sin seneste roman 'En anden gren', den personlige beretning om forfatterens kinesiske oldefar San, som i 1902 ankommer til København for at blive stillet til skue i Tivoli.

Pris 75 kr. / Nysgerrig Fyn medl. 50 kr. / studerende 25 kr. Læs mere og bestil billet.

Torsdag 1. februar kl. 19.00
Sted og arrangør: Broby bibliotek.

 


 

Litteraturmaskinen - Mich Vraa

Mich VraaMich Vraa fik for alvor slået sig fast som forfatter med succesromanen 'Haabet', som blev nomineret til DR Romanprisen 2017. Senest har han udgivet den anmelderroste 'Peters Kærlighed', som han vil fortælle om, når han gæster Litteraturmaskinen i februar. Læs mere øverst i nyhedsbrevet.

Aftenens menu vil få et touch af Dansk Vestindien.

Billetpris med spisning: 225 kr./200 kr. for medlemmer af Nysgerrig Fyn/155 kr. for medlemmer af Litnet (medlemskort vises i indgangen). Læs mere og køb billet.

Tirsdag 6. februar kl. 18.30
Sted: Kulturmaskinen, Farvergården 7, Odense C
Arrangør: Odense Bibliotekerne, Kulturmaskinen, Litnet og Bog&Idé i Odense.

 


 

Forfattersamtale med Kamilla Hega Holst og Tine Høeg

Kamilla Hega Holst og Tine Høeg Velkommen til en aften i selskab med to forfattere, der lige nu markerer sig stærkt i det litterære landskab. Kamilla Hega Holst debuterede i 2010 og er aktuel med romanen 'RUD' som hun er nomineret til DR-romanprisen for.
Tine Høeg debuterede i 2017 med romanen 'Nye rejsende', som hun i efteråret modtog Bogforums debutantpris for.
Aftenens samtale kommer til at kredse om at udforske det "normale", om at finde sit eget sprog og om at bruge sig selv og sit eget liv i det litterære arbejde.
Pris 50 kr. Læs mere og tilmeld.

Tirsdag 6. februar kl. 19.30
Sted og arrangør: Svendborg bibliotek.

 


 

Skriveværksted

Har du tekster liggende i skrivebordsskuffen, men mangler feedback til at komme videre, eller går du med en drøm om at komme i gang med at skrive? Nu har du chancen for at gøre alvor af dit skriveri!
Vi laver små skriveøvelser og læser og redigerer hinandens tekster. Kurset henvender sig både til dig, der er nybegynder og til dig, der allerede er i gang og har brug for konstruktiv kritik.

Hvad enten du skriver digte, små historier, dine erindringer eller den store samtidsroman - her er muligheden for at få respons og inspiration og masser af ideer til at komme videre. Underviser: Cindy Lynn Brown.
Pris 810 kr., rabat til studerende, pensionister m.fl. Læs mere og tilmeld.

9 onsdage, 1. gang onsdag 7. februar kl. 16-17.50
Sted: AOF, S3 stuen, Rugårdsvej 15 B, Odense C
Arr. af AOF Odense.

 


 

’En anden gren’

Jesper Wung-SungJesper Wung-Sung fortæller om sin roman 'En anden gren', der handler om hans oldeforældre San og Ingeborg Wung-Sung.
San bliver som kineser udstillet i Tivoli i 1902, hvor Ingeborg besøger udstillingen som gæst. De forelsker sig og vækker skandale, men bliver sammen hele livet.
Wung-Sung fortæller om research og følelser. Om den eneste roman, han altid har vidst, at han skulle skrive. Og om hvorfor det tog tyve år.

Pris 70 kr, 60 kr. for Nysgerrig Fyn medlemmer. Læs mere og bestil billet

Onsdag 7. februar kl. 19
Sted og arrangør: Langeland bibliotek, Østerport 5-7, Rudkøbing.

 


 

A S Byatt - temaklub

A S Byatt I 2018 går H. C. Andersen Litteraturprisen til den engelske forfatter og litteraturkritiker Antonia Byatt. Hun har et stort forfatterskab bag sig af både romaner og noveller. Flere af romanerne tager udgangspunkt i hendes passion for Viktoriatiden – H. C. Andersens egen tid - mens hun i novellerne afprøver genrer som eventyret og den gotiske fortælling.
Deltag i forårets temaklub og dyk ned i nogle af Byatts værker, bl.a. romanen 'Besættelse', der blev hendes store gennembrud. Vi læser fire tekster af A.S. Byatt i perioden. Nogle af teksterne suppleres med faglitterære tekster.

Gratis adgang. Tilmelding nødvendig. Læs mere og tilmeld.
Bemærk! Senest mulige tilmeldingsdato er den 18. januar 2018 - husk at når du tilmelder dig, tilmelder du dig hele forløbet. 

Fire torsdage, første gang 8. februar kl. 16.30
Sted: Hovedbiblioteket Odense.

 


 

Faglitterære fortællinger - temaklub

Faglitterære fortællingerFaglitterære fortællinger er en litterær genre, der fremtræder som en hybrid mellem skønlitteratur og faglitteratur. De faglige emner kan f.eks. knytte sig til forskning, forbrydelser og historiske begivenheder. Fagligt stof kan ofte synes svært tilgængeligt, men ved at placere teksten i et fortællende univers, kan dette skabe en ny æstetisk læseoplevelse på linje med en roman.
Kom og deltag i vores temaklub, hvor vi tager afsæt i på forhånd udvalgte titler og artikler, som repræsenterer genren bedst og diskuterer både genren, og de enkelte værker. Der kan forekomme enkelte artikler på engelsk.

Gratis, men tilmelding nødvendig. Læs mere og tilmeld.
Bemærk! Tilmeldingsfrist er onsdag 10. januar - HUSK at når du tilmelder dig, tilmelder du dig hele forløbet på én gang.


Fire torsdage, første gang torsdag 8. februar kl. 16.30

Sted: Hovedbiblioteket Odense.

 


 

Story Slam

Story SlamKom og vær med til en aften med historier fra det virkelige liv. Fortalt af mennesker med noget på hjerte. Unge, gamle og dem midt i mellem. Og måske også af dig?
Deltagerne har fem minutter til at give historien vinger. Publikum vælger vinderen. Bagefter er der åben scene. 

Temaet denne aften er: Kald det bare overmod
Temaet må fortolkes lige så kreativt som du vil. Faldskærmsudspring, søge job hvor man kun matcher to af de ti kvalifikationer, rejse uden at have booket hotel på forhånd, få børn... for eksempel.

Har du lyst til at deltage med din egen historie, så send en besked til info@storyslam.dk

Aftens vært: Esther Rützou. Pris 50 kr. Læs mere og køb billet.

Mandag 12. februar kl. 19.30 (dørene åbner 18.30)
Sted: Teater Momentum, Ny Vestergade, Odense C.

 


Nyheder til LITNYT kan sendes til webmaster

 

Tilmeld dig LITNYT, Litnets nyhedsmail her:
Ja tak, jeg vil gerne have tilsendt LITNYT i min mail-boks hver måned:

Navn:  
E-mail addresse: