I dette nyhedsbrev kan du læse om
Litteraturmaskinen med Asta Olivia Nordenhof
Café Litnet 3. december med 2 lokale forfattere
Kalenderen: Det sker i november
Et kig ind i december
Litteraturmaskinen med Asta Olivia Nordenhof
Asta Olivia Nordenhof er en af dansk litteraturs mest lysende talenter, som i de senere år har fået flere og flere læsere. Med romanen ’Penge på lommen’ – begyndelsen af et syvbindsværk med afsæt i tragedien på Scandinavian Star – har hun påbegyndt et ambitiøst projekt.
Og foreløbigt er bind ét blevet rigtig godt modtaget, og mange glæder sig til fortsættelsen.
Pris 150 kr. – medlemmer af Nysgerrig Fyn 125 kr. – medlemmer af Litnet 100 kr. Prisen er inklusiv kaffe og kage. Læs mere og køb billet.
Læs mere om Asta Olivia Nordenhof på Forfatterweb.
Tirsdag 24. november kl. 19
Sted: Kulturmaskinen, Farvergården 7, Odense C
Arrangementet er et samarbejde mellem Hovedbiblioteket, Litnet, Bog&Idé og Kulturmaskinen.
Café Litnet – to fynske forfattere
Vi præsenterer to yngre forfattere: Solvej Balle og Simone Mørch Stjer.
Solvej Balle udgav i år første bind af syvbindsværket ‘Udregning af rumfang’. Bogen handler om Tara, som sammen med sin mand Thomas driver en antikvarboghandel. Denne aften vil Solvej læse op fra bogen og fortælle om sit forfatterskab med mulighed for at stille spørgsmål.
Simone Mørch Stjer debuterede i januar ’20 med romanen ‘S’ på Gyldendal. Romanen handler om stofmisbrugeren Helene, der kommer fra en god baggrund, men bruger dagene på stofferne og bandemedlemmet Sammi, Simone læser op og fortæller om sit forfatterskab, og der er mulighed for at stille spørgsmål.
Billetpris: Gratis for medlemmer af Litnet, øvrige interesserede: 50 kr. pr. billet, medlemmer af Nysgerrig Fyn: 30 kr. Læs mere og tilmeld.
Tilmelding er nødvendig . Vi serverer lidt snacks, og husets bar er åben.
Torsdag 3. december kl. 19.00
Sted: Studenterhus Odense, Amfipladsen 6, Odense C .
Arrangeret af Litnet Odense. Støttet af
Det sker i november
Tysktime – film i biografen netop nu
Siegfried Lenz’ klassiker ‘Tysktime’ foregår ved det danske vadehav lige efter Anden Verdenskrig, hvor den unge Siggi Jepsen i tysktimen skriver om sin opvækst i den nordtyske landsby Rugbüll ved den dansk-tyske grænse, hvor hans far som politibetjent nidkært overvåger, at den lokale kunstner Nansen (bygget over Emil Nolde) overholder nazisternes maleforbud.
Læs mere og køb billet.
Premiere 1. oktober. Går i flere biografer netop nu.
Iben Mondrup
Mød den anmelderroste forfatter og hør, hvordan hun arbejder med sine romaner. Iben Mondrup er selv opvokset i Grønland, som store dele af hendes forfatterskab også knytter sig til. Hun fortæller om arbejdet med sin nyeste roman ’Tabita’, en læseoplevelse, man ikke lige ryster af sig.
Pris 80 kr. Læs mere og køb billet.
3. november kl. 19.30-21.30
Sted: Biblioteket på Kulturøen, Middelfart.
Mich Vraa
Mich Vraa er født i Dalum ved Odense, og har skrevet mere end tyve ungdomsbøger og romaner bl.a. Vestindien-trilogien ‘Håbet‘, ‘Peters kærlighed‘ og ‘Faith‘ og endelig ‘Vaniljehuset‘ fra 2020, som har fået meget flotte anmeldelser. Den ser Mich frem til at tale med os om.
Pris for medlemmer 100 kr, for ikke-medlemmer 150 kr. Læs mere og køb billet.
Onsdag 4. november kl. 19-21
Sted: Agedrup sognegård, Agedrupvej, Agedrup
Arr. af Fyns Kvindelige Litteratursalon.
Forfattermøde med Mikkel Thykier
I november er Øens Litteraturservice stærkt tilbage og stolte over at kunne præsentere digter, dramatiker, essayist, mm. Mikkel Thykier.
I samtale med Julie Gufler vil forfatteren læse op og give et indblik i sit forfatterskab. Gratis billetter kan bestilles på arrebib.dk, på bibliotekets app, eller kig forbi et af bibliotekerne på Ærø i den betjente åbningstid. Læs mere.
Torsdag 5. november kl. 18.45-20.05
Sted: Ærøskøbing Bibliotek
Arrangementet er støttet af
Litterære stemmer i grænselandet
Johs. Nørregaard Frandsen – professor emeritus – holder foredrag om vægtige litterære stemmer i grænselandet fra guldhornene til nutiden med fokus på forfattere som Brorson, B. C. Ægidius, Blicher, Grundtvig, Theodor Storm, H.C. Andersen, Holger Drachmann, Herman Bang, Karen Blixen, Siegfried Lenz, Gynther Hansen, Erling Jepsen, Anna Elisabeth Jessen og frisiske stemmer som Gysbert Japicx. Læs mere.
Entré: 70 kr. / Medlemmer af Folkeuniversitetet Ringe/Ryslinge og Grænseforeningen 50 kr. / Studerende 20 kr. Billetter købes i døren.
Torsdag 5. november kl. 19.30
Sted: Ringe Bibliotek
Arr. af Grænseforeningen, Folkeuniversitetet Ringe/Ryslinge og Faaborg-Midtfyn bibliotekerne.
#Bogfestival
Når Bogforum ikke kan realiseres, opstår #Bogfestival, som er massevis af events, både online og lokale – spredt ud over hele landet. En bred buket af alle slags bøger præsenteret som samtaler/talks, forfattermøder, paneldebatter, foredrag og oplæsninger. Som Bogforum plejer at være. Men her kan alle se noget uden at skulle stå i trængsel eller få ondt i benene op ad dagen. Gratis og inspirerende.
Se programmet og sæt god tid af.
Lørdag 7. november og søndag 8. november hele dagen.
På din egen skærm eller tilmeldt et lokalt event.
Open Mic – Spoken Word PåTaget
En begivenhed hvor alle kan være med, om du er nybegynder, let øvet eller pro. Eller bare godt kan lide at lytte til poesi. Kl. 19-20 har du muligheden for at skrive dit navn på ‘Performer-listen.
Kl. 20 byder værten velkommen, og alle på scenen har ‘3 minutes of fame’.
Fri entré, men 20 kr, for garderobe, hvis du har overtøj på. Læs mere.
Torsdag 5. november kl. 19.00-22.00
Sted: PåTaget, Slotsgade 18 B, Odense C.
Open Mic – Spoken Word PåTaget
En begivenhed hvor alle kan være med, om du er nybegynder, let øvet eller pro. Eller bare godt kan lide at lytte til poesi. Kl. 19-20 har du muligheden for at skrive dit navn på ‘Performer-listen.
Kl. 20 byder værten velkommen, og alle på scenen har ‘3 minutes of fame’.
Fri entré, men 20 kr, for garderobe, hvis du har overtøj på. Læs mere.
Torsdag 5. november kl. 19.00-22.00
Sted: PåTaget, Slotsgade 18 B, Odense C.
Skriveworkshop
Tag med på denne produktive lørdagsworkshop med Rikke Hyldgaard, journalist, forfatter og journalistisk lektor på SDU. Her får du redskaber til at finde den gode historie fra virkelighedens verden og formidle den levende. Dagen vil byde på en kombination af oplæg, produktion, coaching og feedback.
Pris 500 kr., rabat til pensionister m.fl. Læs mere og tilmeld.
Lørdag 7. november kl. 9-16
Sted: FOF, Vindegade 74, Odense C
Arr. af FOF.
Poetry Slam
Poetry slam er en ordkonkurrence, hvor alle deltagere har 3 minutter og 10 sekunder til at fyre deres bedste ordkvad af, der efterfølgende bliver vurderet med point af udvalgte dommere blandt publikum. Det er dig der bestemmer, hvem der skal hjem med sejren! Aftenens vært er Kim Linnet. Læs mere.
Pris: Forsalg: 30 kr., dørsalg: 60 kr. (begrænset antal pladser).
Lørdag 7. november kl. 19.30 (dørene åbner kl. 18.30)
Sted: Teater Momentum.
Danske digterruter
Forsknings- og formidlingsprojektet ‘Danske Digterruter’ har ambitionen at etablere et net af digterruter over hele landet, som kalder mennesker ud i naturen og ind i litteraturens fortællinger i de litterære landskaber. Denne dag præsenteres projektet og den række af digtere, som indgår, ligesom vi vandrer en lille tur i H.C. Andersens by-natur i Odense. Husk fornuftigt fodtøj. Pris 355 kr. Læs mere og tilmeld.
Lørdag 7. november kl. 10
Sted: Karen Brahe Auditoriet i Odense Adelige Jomfrukloster, Albani Torv 6, Odense C
Arr. af Folkeuniversitet Odense.
Vaniljehuset – mød Mich Vraa
’Vaniljehuset’ er inspireret af Mich Vraas egen familiehistorie. I slutningen af 1800-tallet vokser Dusinius op i Odense og higer efter rigdom og anseelse. Allerede som ung grundlægger han handelsfirmaet Vaniljehuset. I 1929 ser den ældre og svage Dusinius tilbage på sit omtumlede liv og de ting, som stadig forfølger ham.
Hør om romanens tilblivelse og om historien, der ligger tæt op ad virkelige hændelser og foregår lige her i Odense.
Pris 60 kr. – for medlemmer af Nysgerrig Fyn 40 kr. Læs mere og køb billet.
Mandag 9. november kl. 19.00
Sted: Tarup bibliotek.
Forfatterskolen – et kig indenfor
Rektor for Forfatterskolen, Ursula Andkjær Olsen, fortæller om skolen og om arbejdet som rektor, og hvordan undervisningen fungerer. Ursula Andkjær Olsen har med sine knapt 50 år et vægtigt forfatterskab bag sig. Hendes poesi har høstet priser og megen ros, og hendes optræden som oplæser og performer er højt respekteret.
Pris 50 kr for ikke-medlemmer af Odense Højskoleforening, gratis for medlemmer. Læs mere.
Torsdag 12. november kl. 19.00
Sted: Odense Valgmenighedskirke
Arr. af Odense Højskoleforenings læsekredsledere.
Poetry Slam på Brandts
Museumsinspektør Ellen Egemose og digter og poetry slammer Martin Anker Jensen byder velkommen til en sanselig kunstoplevelse, hvor tre værker fra museets samlingen kommer under den poetiske lup. Med fagter, lyde, gestik, kropssprog og andre teater-tricks vil Martin Anker Jensen fremføre digte, som de tre billeder har inspireret ham til.
Billetpris 150 kr., medlemspris 75 kr. Læs mere.
Torsdag 12. november kl. 19-20.30
Sted: Brandts Klædefabrik, Amfipladsen 7, Odense C.
Henrik Pontoppidans store romaner
Lektor Steen Becks introducerer Pontoppidans tre store romaner ’Det forjættede Land’, ’Lykke-Per’ og ’De dødes Rige’ og nøglepersonerne i de enkelte romaner. – Tilmeldte til foredraget modtager materiale på mail, som giver mulighed for at læse om perioden og de enkelte værker. Det er frivilligt at læse materialet.
Billetpris 50 kr. / 40 kr. for medlemmer af Nysgerrig Fyn. Læs mere og køb billet.
Som optakt til Becks foredrag om Pontoppidans store romaner har du mulighed for at deltage i en læseklub, som diskuterer én af Pontoppidans noveller og mødes lige inden foredraget. Tilmelding til læseklub.
Tirsdag 17. november kl. 18.45-20.45
Sted: Hovedbiblioteket, Odense C.
Open Mic #2 – Spoken Word PåTaget
En begivenhed hvor alle kan være med, om du er nybegynder, let øvet eller pro. Eller bare godt kan lide at lytte til poesi. Kl. 19-20 har du muligheden for at skrive dit navn på “Performer-listen”.
Kl. 20 byder værten velkommen, og alle på scenen har ‘3 minutes of fame’.
Fri entré, men 20 kr, for garderobe, hvis du har overtøj på. Læs mere.
Torsdag 19. november kl. 19.00-22.00
Sted: PåTaget, Slotsgade 18 B, Odense C.
Litteraturmaskinen: Asta Olivia Nordenhof
Asta Olivia Nordenhof er en af dansk litteraturs mest lysende talenter, som i de senere år har fået flere og flere læsere. Med romanen ’Penge på lommen’ – begyndelsen af et syvbindsværk med afsæt i tragedien på Scandinavian Star – har hun påbegyndt et ambitiøst projekt. Og foreløbigt er bind ét blevet rigtig godt modtaget, og mange glæder sig til fortsættelsen.
Pris 150 kr. – medlemmer af Nysgerrig Fyn 125 kr. – medlemmer af Litnet 100 kr. Prisen er inklusiv kaffe og kage. Læs mere og køb billet.
Tirsdag 24. november kl. 19-21
Sted: Kulturmaskinen, Farvergården.
Gode bøger fra små forlag
Synes du også, det kan være svært at få øje på de gode bøger fra de mindre forlag? Så kom til Forlagsaften, hvor fire af de dygtige, små forlag kommer og fortæller lidt om dem selv og selvfølgelig præsenterer et udvalg af de gode bøger, de udgiver. Denne dag kan du møde Forlaget Grif, Forlaget Olga, Forlaget Ekbátana og Forlaget Bobo. Der er mulighed for at købe nogle af de bøger, vi hører om.
Billetpris 60 kr. inkluderer en sandwich, vand, kaffe/te og lidt sødt. Læs mere og køb billet.
Torsdag 26. november kl. 17-19
Sted: Middelfart bibliotek, Havnegade 6, Middelfart.
Det sker i december
Café Litnet præsenterer to forfattere med tilknytning til Fyn: Solvej Balle og Simone Mørch Stjer.
Solvej Balle udgav i år første bind af syvbindsværket ‘Udregning af rumfang’. Bogen handler om Tara, som sammen med sin mand Thomas driver en antikvarboghandel. Denne aften vil Solvej læse op fra bogen og fortælle om sit forfatterskab med mulighed for at stille spørgsmål.
Simone Mørch Stjer debuterede i januar ’20 med romanen ‘S’ på Gyldendal. Romanen handler om stofmisbrugeren Helene, der kommer fra en god baggrund, men bruger dagene på stofferne og bandemedlemmet Sammi, Simone læser op og fortæller om sit forfatterskab, og der er mulighed for at stille spørgsmål.
Billetpris: Gratis for medlemmer af Litnet, øvrige interesserede: 50 kr. pr. billet, medlemmer af Nysgerrig Fyn: 30 kr. Læs mere og tilmeld.
Tilmelding er nødvendig her. Vi serverer lidt snacks, og husets bar er åben.
Torsdag 3. december kl. 19.00
Sted: Studenterhus Odense, Amfipladsen 6, Odense C .
Arrangeret af Litnet Odense. Støttet af
Kammerat Napoleon
»Alle dyr er lige, men nogle dyr er mere lige end andre!« Teaterstykke efter George Orwell’s elskede roman og politiske satire om det lille landbrug, hvor dyrene gør oprør mod bondens undertrykkelse. For første gang som teater i Danmark. En forførende fabel og samtidsrelevant kritik af magtens korrumperende natur og idealernes forfald. Anbefales fra ca. 14 år.
Billetter fra 120 kr. til 280 kr. Læs mere og køb billet.
Fra lørdag 5. december kl. 16
Sted: Teatersalen Odeon, Odense C.
Poetry Slam
Poetry slam er en ordkonkurrence, hvor alle deltagere har 3 minutter og 10 sekunder til at fyre deres bedste ordkvad af, der efterfølgende bliver vurderet med point af udvalgte dommere blandt publikum. Det er dig der bestemmer, hvem der skal hjem med sejren!
Aftenens vært er Kim Linnet. Læs mere og køb billet.
Pris: Forsalg: 30 kr., dørsalg: 60 kr. (begrænset antal pladser).
Lørdag 6. december kl. 19.30 (dørene åbner kl. 18.30)
Sted: Teater Momentum, Ny Vestergade, Odense C.